Avantajele inregistrarii unui domeniu .ro sau .com

inregistrare domenii web siteInregistrarea unui domeniu pentru site-ul dvs. ofera mai multe avantaje. Desi nu oricine este dispus sa inregistreze un domeniu fie el .com, .net sau .ro exista o serie de avantaje care merita luate in seama:

– credibilitate – Unii surferi acorda mai multa atentie companiilor care detin propriul domeniu, comparativ cu cele a caror site este gazduit pe un server ce ofera gratuit gazduirea. Ce poti gandi despre o firma a carei domeniu este ceva de genul http://www.firma_mea.serverul_tau.com ? Nu isi permite achizitionarea propriului domeniu ? Nu este suficient de interesanta de propria prezenta pe Internet ?

– independenta – puteti oricand schimba serviciul de web hosting, mai mult decat atat va puteti „lua” domeniul cu dumneavoastra. Ce ar insemna sa nu aveti propriul dumneavoastra domeniu? Reinscrierea la motoarele de cautare si directoare, in primul rand; in al doilea rand – va trebui sa ii cautati pe cei care au link-uri catre site-ul dumneavoastra, sa ii informati despre schimbarea adresei si eventual sa apelati la bunavointa lor rugandu-i sa-si modifice paginile.
– usurinta in tastare – o adresa scurta este usor de tastat; este usor de inscriptionat pe carti de vizita sau pe diferite obiecte promotionale (agende, pixuri, calendare).

– usor de amintit – o adresa scurta poate fi mai usor retinuta, asa ca odata ce site-ul dumneavoastra a fost gasit, adresa web va fi usor retinuta. Ganditi-va cum ar fi ca vizitatorii site-ului dvs. sa fie nevoiti sa-si aminteasca o adresa de genul: http://www.server_oarecare/membrii/tu/index.html

– usor de gasit – o adresa cu numele dumneavoastra sau al firmei dumneavoastra este usor de gasit, chiar usor de ghicit pentru cei care va cunosc sau va cunosc firma.

-protectie – odata ce ati inregistrat un domeniu nimeni nu mai poate inregistra acelasi nume.

– chiar daca pentru unii dintre noi 50 EURO pentru un domeniu .ro (de mentionat ca este vorba de o singura plata), respectiv 10-15 EURO pentru un .com (anual), poate reprezenta o suma importanta, in general, banii merita investiti, putand fi recuperati intr-o perioada relativ scurta (bineinteles printr-o gestionare corespunzatoare a site-ului).