Acest articol este destinat celor care au putine cunostinte in ce priveste Web Hosting-ul si doresc sa stie mai mult despre cum ar putea porni. Subiectele abordate sunt destinate terminologiei, tipurilor de web hosting disponibile si costurilor.
Terminologie
Daca esti nou in domeniul Web Hosting-ului s-ar putea sa intalnesti multi termeni cu care nu esti familiarizat. Printre acestia ar putea fi: FTP, POP email, Data Transfer, Access Logs etc. Nu trebuie sa-ti faci griji pentru ca firma-hosting.com iti pune la dispozitie un Dictionar de Termeni pentru a-ti fi mai usor sa afli exact ce inseamna termenii de mai sus si multi alti termeni si cum se afla ei in legatura cu ceea ce vrei sa stii despre Web Hosting.
Tipuri de Web Hosting
Exista, in general, doua tipuri de conturi Web Hosting disponibile: unul virtual si unul non-virtual. Web Hosting-ul virtual se refera la inchirierea de spatiu pe server-ul web atunci cand ai propriul domeniu. Acest tip de cont permite site-ului tau sa aiba o aparenta profesionala si permite vizitatorilor potentiali sa-ti gaseasca site-ul mult mai usor. Un beneficiu in plus in a avea un cont virtual (propriul domeniu) este acela ca multe motoare de cautare si directoare iti vor cota site-ul pe pozitii mai inalte daca ai un domeniu virtual.
Web Hosting-ul non-virtual te inzestreaza cu spatiu pe server-ul web dar fara a putea folosi un nume propriu de domeniu. In acest caz, URL-ul catre site-ul tau ar putea fi ceva de genul: http://tripod.com/numeletau/fisierultau.html. Dupa cum poti vedea este mult mai greu de retinut decat un simplu nume de domeniu. Beneficiul major al Web Hosting-ului non-virtual este acela ca adesea pot fi oferite gratuit. Multe companii de pe Web ofera conturi cu domenii non-virtuale gratuite. Printre acestea se numara si ucoz, hi2, tripod, Beseen etc.
Costurile pentru Web Hosting
Costurile pentru Web Hosting variaza extraordinar, de la cele gratuite la cele de sute de dolari pe luna. Caracteristicile asociate contului tau determina, de obicei, costul. De exemplu, daca alegi sa folosesti un serviciu de Web Hosting gratuit, vei beneficia de mult mai putine caracteristici pentru contul tau decat atunci cand platesti pentru el. Daca vrei un domeniu virtual, preturile, in general, variaza intre 10 si 50 euro. Conturile cuprinse in acest interval de pret sunt de obicei prevazute cu beneficii din belsug si caracteristici pentru incepatori.
Cum sa-mi creez propriul site ?
Odata ce ai ales tipul de Web Hosting dorit, urmatorul pas este sa-ti creezi propriile pagini web. Acest lucru poate fi facut in foarte multe moduri, dar cel mai des intalnit este folosirea unui editor HTML. Cele mai populare sunt : Macromedia Dreamweaver, Microsoft FrontPage, Adobe Pagemill, WebStudio, etc.. Acest gen de aplicatii iti permite sa creezi designul si sa-ti dezvolti paginile web fara sa fie nevoie sa inveti HTML. In orice caz, daca ai putine cunostinte HTML, vei vedea ca te vor ajuta extraordinar. Unele servicii de web hosting ofera clientilor lor aplicatii de creare a paginilor web online. Aceasta este un lucru bun pentru incepatori deoarece nu trebuie sa achizitioneze alte aplicatii aditionale si nu este necesar sa-si incarce fisierele in contul lor de vreme ce paginile sunt create chiar online. Daca aceasta este o necesitate pentru tine asigurate prin a intreba orice potential furnizor de web hosting daca iti ofera acest serviciu.
Cum imi transfer fisierele in contul meu?
Dupa ce ti-ai creat propriile pagini web urmatorul pas este de a ti le incarca in contul tau pentru a putea fi vazute de potentialii vizitatori. In cele mai multe cazuri vei folosi FTP-ul (File Transfer Protocol). Aceasta presupune pur si simplu sa te conectezi in contul tau si sa incarci (copiezi) fisierele web deja create. Cele mai multe editoare HTML au aceasta functie incorporata, asa ca nu trebuie sa achizitionezi alte aplicatii speciale. Daca intampini probleme cand iti incarci fisierele aminteste-ti ca exista 3 informatii de care ai nevoie : numele server-ului, numele utilizatorului si parola. Daca nu esti sigur ca acestea sunt corecte cere furnizorului tau de web hosting sa ti le aminteasca.