Servere dedicate – oferta de pret

Va rugam sa folositi formularul de contact pentru oferta de pret server dedicat!

In cazul in care parametrii contului tau de web hosting par sa fie depasiti de cerintele site-ului tau, poate e timpul sa te gandesti la un server dedicat.

Cu toate ca costurile unui server dedicat sunt mai ridicate decat cele legate de un cont shared hosting, beneficiile sunt numeroase, in special atunci cand site-ul tau are un trafic mare sau necesita software care nu este inclus in ofertele shared hosting.

Una dintre cele mai mari probleme ce apar in cazul serviciilor shared hosting este legata de limitarea traficului (prin aceasta intelegand volumul de date transferat). Majoritatea serviciilor de web hosting mentin o limita a traficului, iar in cazul in care un site se apropie de aceasta limita, va avea de luat o decizie dificila: cumpara trafic aditional sau cauta un alt serviciu de web hosting. Pretul pentru traficul aditional variaza, firme diferite practicand preturi diferite. Este necesara atentie insa, pentru in multe cazuri raportul calitate/cantitate este invers proportional.

Daca site-ul tau este unul popular, in cazul in care depaseste limita de trafic impusa, vei constata ca devine costisitor de mentinut pe un cont shared hosting. In multe cazuri serviciile de web hosting sunt reticente in privinta vanzarii de trafic aditional, avand in vedere ca aceasta inseamna „stres” in plus pentru server. Daca serviciul tau de web hosting ofera „trafic nelimitat”, odata ce site-ul tau devine popular te vei afla in postura de a afla ca „nelimitat” inseamna de fapt „limitat”. Spun aceasta din proprie experienta: am trimis un email unui serviciu de web hosting romanesc ce oferea „trafic nelimitat”, intrebandu-i: „Ce intelegeti dvs. prin „trafic nelimitat”?” Raspunsul a fost, citez: „hai sa spunem ca fiecare cont are inclusi 5-6 GB/lunar”.

Alegand varianta unui server dedicat, vei avea propriul tau computer ce va fi utilizat exclusiv pentru site-ul (site-urile) tau (tale), nefiind obligat sa imparti resursele acestuia cu alti utilizatori. In majoritatea cazurilor vei avea o limita de trafic, insa incomparabil mai mare decat cea oferita de un cont shared hosting.

Un alt beneficiu este posibilitatea de a rula software specializat in functie de necesitatile site-ului tau, software care nu este oferit de conturile shared hosting. De exemplu, majoritatea serviciilor shared hosting limiteaza utilizarea software-ului pentru chat si/sau audio/video streaming, pentru ca acestea au nevoie de prea multe resurse. Odata insa ce ai serverul tau dedicat, poti instala orice software iti este necesar pentru a asigura functionalitatea site-ului tau.

Preturile pentru un server dedicat variaza de la 90 euro (este cel mai mic pret la ora actuala) si cateva mii de euro, in functie de hardware si de cerintele de trafic. Este bine, chiar recomandat sa consulti mai multe oferte inainte de a lua o decizie. In majoritatea cazurilor vei avea nevoie de un specialist care sa administreze serverul respectiv.

Daca esti interesat de ofertele de servere dedicate existente pe piata romaneasca de specialitate, consulta ofertele din baza de date firma-hosting.com

Firma noastra de gazduire va ofera servere dedicate pentru a asigura un nivel ridicat de resurse pentru orice site, indiferent de numarul de vizitatori si de complexitatea lui. In acest fel puteti avea la dispozitie un intreg server pe care sa il configurati cu orice software necesar in functionarea sau instalarea unui script sau pentru streaming video avand si un nivel de resurse bine definit. Pentru clientii care nu au cunostinte de administrare oferim si servicii de management server.

Va rugam sa folositi formularul de contact pentru oferta de pret server dedicat!